Artcàdia

Concert de Tardor de la JOCVA

ARTICLE DE L’ACTUAL. 29/10/2019 Cultura

Un viatge a través de la música, gràcies a la JOCVA El concert, amb repertori de grans dificultats tècniques, va oferir peces tradicionals de diferents països

Els músics de la JOCVA feia mesos que assajaven el concert

El concert, amb repertori de grans dificultats tècniques, va oferir peces tradicionals de diferents països

Estarem d’acord que la música és un llenguatge universal, per això permet traspassar fronteres. I, fins i tot, aproximar-nos a altres cultures. Ens hi van acostar els músics de l’orquestra JOCVA aquest diumenge al matí, en el concert estacional que viatjava entre música de diferents països.

Des d’Irlanda fins a la Xina, passant per Noruega, Romania o Rússia. “Hem volgut fer un tastet de música tradicional, folklòrica, de diferents països. I volíem transmetre que, a través de la música, ens podem comunicar amb gent d’aquí, de Rússia o de la Xina. Ens connecta a tothom”, expressava Guida Miró, que ha tocat el piano a les primeres peces i la trompeta, a les simfòniques.

El Bernat Nogué i l’Èric Fernández coincidien que la que més els va agradar va ser la de Noruega, “per com sona”. Armand Vila, trompetista de l’orquestra, reflexionava sobre la intenció de l’actuació: “No totes les cançons són iguals, però tenen una relació: transmeten una mica la part del seu país, el seu llenguatge”. Després de recórrer culturalment diferents països, els joves músics van tornar a casa per tancar el concert. Es va acabar amb la sardana ‘Puigsoliu’.

 A7 2021